Haar kaal

 Onze expert vertelt je over kaalheid.


Als u merkt dat kale plekken door uw hoofd beginnen te schijnen, moet u nadenken over hoe u eruit zult zien op de leeftijd van 40 jaar. Vanaf de leeftijd van 20 jaar wordt de haarlijn op natuurlijke wijze dunner met gemiddeld 10% van het haar om de 10 jaar. Het verliespercentage is hoger bij mensen met een genetische aanleg. Genen, of liever genetische polymorfismen, bepalen de activiteit van mannelijke kaalheid de enzymen die testosteron omzetten in dehydrotestosteron (DHT), evenals de individuele gevoeligheid van haarfollikelreceptoren voor DHT. DHT-gevoeligheid varieert. Als de receptoren gevoelig zijn, kan een kleine concentratie van dit hormoon een blokkade van de eiwitafscheiding veroorzaken en als gevolg daarvan haaruitval. Daarom zijn er snelstromende vormen van kaalheid en trage vormen. Als kaalheid na 25 jaar is begonnen, zijn er meer kansen op een trage vorm en de mogelijkheid van medicatie om haaruitval te vertragen. Dat wil zeggen, tegen de leeftijd van 40 (een man in zijn kracht haarplukken voor alopecia en potentieel) zal niet al het haar tijd hebben om een ​​slim hoofd achter te laten.


Wat gebeurt er echt op cellulair niveau? Hoe werkt DHT op de follikel? DHT dringt door tot in de celkern en de eiwitsynthese vertraagt. De haargroeifase wordt verkort en haar valt sneller uit en er wordt geen nieuw haar gevormd door langzame eiwitsynthese. Dit leidt ertoe dat de follikel 2-3 jaar in slaap valt en vervolgens scleroseert en helemaal afsterven. Een slapende follikel kan worden gewekt, in tegenstelling tot een gescleroseerde. Als er 5 jaar zijn verstreken sinds de follikel in slaap is gevallen, is er meestal geen kans dat deze kan worden gewekt. Hierin is goed nieuws en slecht nieuws. Goed - als haaruitval niet meer dan 5 jaar geleden is begonnen, kunnen dergelijke follikels uit de winterslaap worden gewekt en aan het werk worden gezet. Als er meer is, is het bijna onmogelijk en alleen chirurgische haartransplantatie helpt hier. In dit geval moet u $ 4 betalen voor elk getransplanteerd haar (meestal worden ze getransplanteerd vanaf 2000 haren). Tegelijkertijd wekken tweeduizend haren niet de indruk van natuurlijke dichtheid en daarom zijn aanvullende over alopecia operaties vereist, wat leidt tot aanzienlijke uitgaven in de regio van 24-40 duizend dollar. De transplantatie lost het oorspronkelijke probleem echter niet op en er verschijnen nog steeds gebieden met verminderde haardichtheid op andere plaatsen. Het getransplanteerde haar valt in de regel niet uit, omdat het uit het occipitale gebied wordt gehaald, waar meer follikels zijn die resistent zijn tegen DHT.


Nu over medicamenteuze therapie. Ik zal meteen een paar woorden zeggen over de traditionele methoden om haaruitval te behandelen. Ze zijn nutteloos. Geen enkele hoeveelheid wrijvende paardenmest helpt het schadelijke effect van DHT op de follikel te blokkeren en heeft daarom geen effect. Dit zal het verlies niet vertragen of vertragen. Squats helpen ook niet. Moderne medicijnen zijn effectief als de behandeling vroeg wordt gestart en regelmatig wordt uitgevoerd. Dat wil zeggen, de kans dat u haar op uw hoofd draagt, neemt toe als u vroeg naar een arts gaat en geen zelfmedicatie toedient met de methoden van uw grootmoeder. De 21ste eeuw ligt nog in de tuin. Tot 5 jaar zijn verstreken, kunt u slapende follikels wakker maken en het proces van in slaap vallen van nieuwe follikels vertragen. Er zijn medicijnen die voorkomen dat DHT inwerkt op de haarzakjes. Als gevolg hiervan verschijnt haar op plaatsen vrouwelijke impotentie waar het eerder is uitgevallen. Maar voor deze aanpak is ongeveer 20 euro per maand nodig. Het is effectief zoals toegepast. Als de behandeling wordt gestopt, valt het haar uit en verdwijnt het effect van het gebruik ervan.


Nu nuttig advies van de dokter. Stel het oplossen van het probleem niet op een laag pitje uit. Raadpleeg uw arts zodra u merkt dat er bij het wassen van uw haar haren op de handpalmen of zeep verschijnen. Zoals u begrijpt, is het belangrijk om de follikels niet in slaap te laten vallen. Het is goedkoper en veel effectiever dan haarverlies achteraf behandelen. Er is een goedkope en effectieve manier om te voorkomen dat de follikels in slaap vallen door de DHT-productie te blokkeren. Het kost ongeveer 2 euro. Doses moeten door de arts worden gekozen, want als ze worden blauwe pil overschreden, zijn bijwerkingen mogelijk. Er is een dunne lijn tussen goed en slecht.


Ten slotte, over voeding. Onvoldoende voeding kan haaruitval versnellen. Voltooid - kan niet stoppen of vertragen. Ik voorzie de vraag: wordt je hoofd kaal scheren? Mijn antwoord is om het artikel vanaf het begin te lezen.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Alopecia areata-behandeling

Est-ce dangereux de se courber?